Хиперлепак

Зоран Стојиљковић Нема сагласности за расписивање избора, али је међу члановима коалиције померен однос моћи, овога пута на штету СПС. [...] Тај аранжман ће потрајати до оне мере до које играчи процењују да им је боље да буду заједно и као што ја волим да кажем - ништа не лепи тако добро као лепак власти.

Зоран Стојиљковић, професор ФПН, о кризи владе због случаја "Шарић", Б92

Наводњавање и одводњавање житнице

Млађан Динкић Циљ владе је да од Србије направимо житницу Европе, да не зависимо више од климатских промена, него да знамо да, када је суша - имамо воде, а када је поплава - да можемо да одводњавамо.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, о улагању Развојног фонда Абу Дабија, "Танјуг"

Сликање са Н.Н. лицима

Драган Марковић Палма Нико живи у Србији до пре три месеца није знао да је Миша Банана има као неку сарадњу са Шарићевом групом. [...] Када неко дође и пита "Извините, могу ли да се сликам с Вама?", по тој логици би требало да му кажем "Дај личну карту и донеси из суда [...] да ли се води кривични поступак против тебе [...]".

Драган Марковић Палма, председник ЈС, о контактима премијера Дачића са Родољубом Радуловићем (Миша Банана), "Дневник"

Ништа нам се није јављало нити указивало

Борис Тадић Као председник Србије и Савета за националну безбедност, [...] добијао сам информације о контактима људи из Шарићевог клана с појединим политичарима и бизнисменима [...]. Информације везане за контакте Дачића [...] нису указивале на то да је извршено неко кривично дело.

Борис Тадић, почасни председник Демократске странке, "Фонет"

Рањени премијер

Дејан Вук Станковић Овде се повлачење с положаја сматра као смртна пресуда у политичком смислу [...]. У неку руку Дачић постаје талац у влади [...]. СНС је скупо платио Дачићев коалициони потенцијал, а сада се Дачић "оклизнуо" [...] и трпи највећи пораз у својој интересантној политичкој каријери.

Дејан Вук Станковић, политички аналитичар, о кризи у Влади Србије због случаја "Шарић", "Један на један" РТВ-а

Дете комунизма и социјализма (мали од палубе)

Милутин Мркоњић Ивица [Дачић] је моје политичко дете и лично бих могао да гарантујем да није починио никакво кривично дело и да је потпуно чист. Он на најбољи могући начин води владу и зато је неким круговима постао сметња.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, о контактима премијера Дачића са Родољубом Радуловићем из Шарићевог клана, "Вечерње новости"