Европско јеванђеље по Томи

Томислав Николић То је као да ме питају да ли да се одрекнем једног или другог сина.

Томислав Николић, председник СНС-а, одговарајући на питање "какав би био став СНС-а ако ЕУ постави услов признавања Косова", ТВ "Б92"

Наш Бразилац је бољи од оригинала

Ивица Дачић Желим Евандру да у дресу Србије заигра у финалу СП 2014. године против "свог" Бразила. Задовољство ми је што је наша земља богатија за једног узорног спортисту и желим му да његова каријера буде веома успешна, на задовољство свих нас, без обзира да ли буде носио дрес Црвене звезде или можда неког другог српског клуба.

Ивица Дачић, министар полиције, познат као "велики навијач Партизана", уручујући српски пасош фудбалеру Црвене звезде Евандру, "Политика"

Паметни и некњишки људи

Владан Лукић Нападају нас недорасли и спортски необразовани новинари, они који кажу да је боље бити педер него ићи у цркву.

Владан Лукић, председник ФК Црвена звезда, о критикама на руковођење клубом, за "Курир", према "Времену"

Мобилизација = смиривање, рат = мир, Тачи = миротворац

Слободан Петровић Тако је са затворене седници Савета безбедности пренето да је косовска влада извршила мобилизацију, што није тачно. Мобилисали су се они који су имали могућност да раде на смиривању, да се немири не прошире и на југ. Сасвим одговорно кажем да се на седници, којој по аутоматизму присуствују и министри из мањинских заједница, могло чути да је у овом тренутку најважније да се ради на смиривању међуетничких сукоба у јужном делу Косова.

Слободан Петровић, заменик Хашима Тачија, о седници приштинског Савета за националну безбедност, "Политика"